Prins Mark de 1e

Ik ben Mark Verkade, 33 jaar en kom uit Monster. Ik ben er een van de wel beroemde beton familie uit het Westland. 

Mijn opa is Bram Verkade (91jaar) bij de meeste van jullie wel bekend als de eierenboer van Monster. Hij heeft tot zijn 89ste de eieren langs de deuren gebracht. Hij woont samen met oma Verkade nog trouw aan de Madeweg. 

Mijn vader is Dirk Verkade van de rode Verkade al ruim 36 jaar werkzaam in de betonsector en woonachtig samen met mijn moeder (Corrie Verkade) in Monster waar ik ben geboren. Vaders altijd druk aan het werk en moeders was thuis voor ons, broertje(Michael Verkade) en zusje (Samantha Verkade). 

Ongeveer 3 jaar geleden hebben mijn broertje en ik het bedrijf van mijn vader overgenomen. Waar we heel trots op zijn. Betonwerk M. Verkade B.V.

 

www.betonkoning.nl. 

In het weekend ben ik zanger (de zingende betonmolen) op verjaardagen, openingen, bruiloften, feestjes in het teejater in Naaldwijk en bij de carnavalsvereniging de blauwkonters. Niet alleen bekend in het Westland maar ook ver daar buiten zoals Carihuela (Spa

nje), Turkeye, Oostenrijk enz. Ik heb met vele bn’ers op het podium gestaan zoals: Gerard Joling, Andre Hazes, Tino Martin, Wolter Kroes en Connery Small. 

Bijna elke donderdag ga ik gezellig met vrienden ergens wat drinken en sinds kort zitten we op een sport: Handje raaien, bij handjeraai vereniging “de viskeet”. 

In de zomer ben ik al heel mijn leven te vinden op de camping Schreiershaven in Brielle waar mijn ouders staan en vele vrienden en kennissen. Gezellig BBQ-en met heel het veld onder genot van een drankje, waar ik mijn beroemde speklapjes maak (vraag maar aan de diepenveentjes) en Buus zijn slaatjes meeneemt. Met een muziekje lekker in de zon kan ik daar echt van genieten. 

Tijdens de wielerronde in Poeldijk kwamen Marcel Brand en Piet van der Valk naar mij toe om te vragen of ik prins wilde worden voor het jaar 2017/2018. Super gaaf maar wat houd het allemaal in. Zo hebben we een avondje rond de tafel gezeten en daarna was mijn keuze snel gemaakt. Maar wie wordt mijn page? 

Begin September met rondje Poeldijk liepen Marcel en ik terug richting huis. Hij vroeg weet je al wat? Ik zei: dat hoor je morgen. De volgende dag werd ik wakker en vroeg aan mijn vriendin (Debby) of zij mijn page wilde worden. Haar antwoord was gelijk ja. Daarna alle voorbereidingen geregeld wat erg leuk was vooral om het geheim te houden. Niemand mocht

het weten. Tot de prinsenverkiezing op Zaterdag 4 November is dat ook een groot geheim gebleven en dacht iedereen wie is die persoon in dat koekiemonster pak. Om 11 over 11 was koekie (Verkade koekjes) en monster mijn woonplaats bekend geworden. 

We gaan er een top jaar van maken. Ik heb er heel veel zin in als prins Mark 1, samen met mijn page Debby, grootvorst Marcel, Adjudant Dennis, de raad van 11, jeugdprins Lorenzo, jeugdpage Danielle en de rest van de carnavalsvereniging. 

 

3 maal alaaf en 11 zoenen. 

Prins Mark 1.